fbpx Skip to main content

TIP # 4: KLEUR

Voor welke kleur kies je?

Schilderij in kleuren interieur
Kunst/design met kleuren die overeen komen met je interieur

Veel mensen zijn geneigd om een kunstwerk of designitem te kopen dat volledig is afgestemd op de kleuren in hun interieur. Het klopt dat het dan mooi opgaat in het interieur, wat óók betekent dat het werk geen aandacht trekt.

Vind je dat zonde? Zorg er dan voor dat er een (aantal) afwijkende kleur(en) in het werk aanwezig zijn/is. Je zou dan kunnen kiezen voor 1 accentkleur die in je interieur terugkomt. Bijvoorbeeld in de meubels of accessoires. Zo blijft het een geheel en behoud je rust, maar gaat er ook aandacht uit naar het kunstwerk. In bovenstaande impressie zie je dat de kleur van de bank terugkomt in een deel van het schilderij, maar dat er daarnaast voornamelijk afwijkende kleuren in het werk aanwezig zijn.

Schilderij in afwijkende kleur
Kunst/design met kleuren die afwijken van je interieur

Wil je dat het kunstwerk/designitem dat je gaat aanschaffen er echt uit knalt? Dat de aandacht direct op het werk valt zodra je een ruimte binnen stapt? Kies dan iets in volledig afwijkende kleuren. Qua stijl sluit het waarschijnlijk aan op de stijl van je interieur, want beiden zijn gebaseerd op jouw persoonlijke smaak. Zo is het alsnog een geheel, maar het maakt het wél een beetje spannender.

Het effect zie je in de impressie hierboven.

Naar overzicht Tips & Tricks

Volg je Atelier G al op social media?

instagram

linkedin

facebook