Nippon is een ode aan Japan in de vorm van een schilderij.

Dit keer geen direct, maar indirect licht. Namelijk in de vorm van reflectie.
Het is alsof de zon echt schijnt wanneer het licht weerkaatst in het goudkleurige bladmetaal.

Honderden jaren werd Japan ‘Nippon’ genoemd. Nippon betekent ‘Oorsprong van de zon’. Dat verklaart waarom Japan tegenwoordig ook wel het land van de rijzende zon wordt genoemd.
Vanwege de associatie met de zon heeft dit schilderijtje een Japans tintje gekregen. De kleuren doen denken aan de Harajuku-meisjes met hun vaak schattige kledingstijl. De takken zijn een belangrijk element uit de Japanse bloemsierkunst ikebana.

De afmeting inclusief baklijst van transparant geel plexiglas is 36,5 x 36,5 cm.

PRIJS VRIJ WERK: € 650

Keer terug naar het portfolio-0verzicht.

Neem voor meer beeldmateriaal ook eens een kijkje op mijn Instagram.

Geeske van de Molengraft maakt onder de naam Atelier G wandobjecten met licht als terugkerend thema. Veelal door geïntegreerde led-verlichting, maar ook indirect door lichtreflectie of in de afbeelding. Atelier G maakt zowel vrij werk als werk in opdracht voor het hoger segment particulieren en het bedrijfsleven. Geeske van de Molengraft maakt onder de naam Atelier G wandobjecten met licht als terugkerend thema. Veelal door geïntegreerde led-verlichting, maar ook indirect door lichtreflectie of in de afbeelding. Atelier G maakt zowel vrij werk als werk in opdracht voor het hoger segment particulieren en het bedrijfsleven. Geeske van de Molengraft maakt onder de naam Atelier G wandobjecten met licht als terugkerend thema. Veelal door geïntegreerde led-verlichting, maar ook indirect door lichtreflectie of in de afbeelding. Atelier G maakt zowel vrij werk als werk in opdracht voor het hoger segment particulieren en het bedrijfsleven. Geeske van de Molengraft maakt onder de naam Atelier G wandobjecten met licht als terugkerend thema. Veelal door geïntegreerde led-verlichting, maar ook indirect door lichtreflectie of in de afbeelding. Atelier G maakt zowel vrij werk als werk in opdracht voor het hoger segment particulieren en het bedrijfsleven.