Waterpas; een kunstwerk dat een horizon op zee toont die ogenschijnlijk waterpas is.

Stilstaand water is altijd perfect horizontaal en zodoende dient dat als uitgangspunt voor het instrument waterpas waarmee je oppervlakken helemaal recht kunt maken.

De zee bevat uiteraard geen stilstaand water, maar bij windstille condities en van veraf gezien wekt het wel die indruk. Het lijkt een spiegelglad oppervlak met een kaarsrechte horizon die perfect in balans is. Deze balans straalt rust uit. Gecombineerd met een zee en lucht in azuurblauwe tinten waan je je in een subtropische omgeving die behaaglijk aanvoelt. Het is alsof je in de lome warmte van je vakantieverblijf naar een rustgevend uitzicht op zee kijkt. Zonder zorgen en met volledige aandacht genietend van het moment.

Dit gevoel heb ik trachten te vatten in wandobject Waterpas. Het canvas is beschilderd met acrylverf, waarbij de zee is voorzien van een rimpelige highgloss coating aangevuld met randen van houtfineer als knipoog naar het zandstrand. Een blauw plexiglas element, waarachter ledverlichting is geplaatst, dient als horizon. De dimabre ledverlichting is eenvoudig te bedienen middels een afstandsbediening (bediening via app is optioneel). Het kunstwerk heeft een formaat van 73 x 104 cm (b x l).

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook