Wachtend op de trein op Perron 1.

Op de meest alledaagse of vreemde momenten zie ik ineens een beeld voor een nieuw wandobject voor me. Vaak is het ‘s nachts in mijn slaap, maar enkele maanden terug overkwam het me terwijl ik op de trein stond te wachten.

Voor me zag het verzonken spoor ingesloten tussen muren van verweerd beton met een prachtige tekening van verwering. Een sterk contrast met  de strak wit gepleisterde muur die erop stond. Als kers op de taart was die muur bekroond met een zwart hekje. Ik vond het zo’n intrigerend beeld dat ik er een foto van heb gemaakt met de gedachte dat het vast nog weleens van pas zou komen.Die foto vormde de basis voor het wandobject Perron 1.

Het grootste deel van dit houten wandpaneel bestaat uit een grove, grijze, matte verf die in verschillende lagen is opgezet. Hierdoor ontstaat de uitstraling van beton. Door de verf zijn ijzerdeeltjes gemengd die flink zijn gaan roesten wat het geheel een extra verweerd uiterlijk geeft.
De bovenkant van het schilderij is een zwart-wit lijnenspel in acrylverf.

Beide delen worden doorklieft door een oranje plexiglas strip die van achter is aangelicht met led-verlichting die in verschillende kleuren en intensiteit instelbaar is. Het lijkt zo net of er een verlichtte trein voorbij snelt.

De afmeting van Perron 1 is 88 x 120 x 4 cm.

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

Prijs: € 2.600

Naar overzicht kunstwerken.

En vergeet niet Atelier G te volgen op de socials!

instagram

linkedin

facebook