Schemering; een zonsondergang in diep ultramarijn blauw

De schemering, we hebben er dagelijks twee keer mee te maken. Vaak verloopt zij onopvallend, maar soms verwondert ze ons met haar schoonheid.

Mijn collega woont aan de Maas en plaatste een foto van een schitterende zonsondergang op Facebook. De zon is al achter de horizon verdwenen, maar haar stralen zijn nog net zichtbaar in de lucht die prachtig weerkaatst in het water van de Maas.

Het beeld sprak mij direct aan en het vroeg simpelweg om een vertaling in een kunstwerk. Bij deze.

Schemering heeft een formaat van 81 x 88 cm (b x h) en bestaat uit een houten paneel dat met schilderslinnen is bekleed. Het kleurverloop van lichtoranje, via ultramarijnblauw naar zwart is aangebracht in acrylverf. De onderste helft is voorzien van hoogglans vernis om de illusie van water te versterken. In het paneel ligt een oranje plexiglas element verzonken dat aan de achterzijde wordt aangelicht met dimbare ledverlichting die met een afstandsbediening eenvoudig van koel tot warm wit instelbaar is. Bediening via app optioneel tegen meerprijs.

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook