Saffraan: een wandobject met de kleuren van de saffraankrokus

We kennen saffraan vooral als een specerij. En niet zomaar een specerij, nee het duurste ter wereld! Het is een krachtige smaakmaker, dankzij de sterke smaak, de bijzondere kleur en natuurlijk het aroma.

Het kruid groeit in de Crocus Saticus Linneaus, een paars-roze bloem. Het is een zeldzame bloem, die vrijwel alleen in Iran in grote hoeveelheden groeit en slechts 8 dagen per jaar bloeit. Alleen de stampers (slechts 3!) van deze bijzondere bloem leveren het zeldzame kruid. Het zijn rode draadjes met aan het uiteinde een oranje puntje.

Wandobject Saffraan dankt haar naam aan dit kleurenpalet. De lila zijkant en het roze plexiglas vertolken de bloem, het groen uiteraard het smalle blad en de warme kleuren van het verroest ijzer de stampers waar het allemaal om draait.

Het heeft een formaat van 20 (30 incl. plexiglas) x 50 cm en kan zowel staand als liggend worden opgehangen.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook