Volgens de woordenboeken is een rebel iemand die in opstand komt/zich verzet tegen het heersende gezag. Dit komt op mij vrij negatief over, terwijl mijn associatie met een rebel vooral positief is. Bij een rebel denk ik aan iemand die zijn eigen pad kiest, die niet meeloopt met de grote massa, iemand die afgaat op zijn eigen gevoel, die anders durft te zijn. En dat is iemand waarvoor ik alleen maar bewondering heb.

Hoewel ze dat niet als doel hebben, vallen rebelse mensen vaak op. Dat is precies het geval met dit kunstwerkje. Het valt niet op in formaat, want dat is met 10 x 40 cm aardig klein. Maar het zijn de knalkleuren die het hem doen! Nee, niet iedereen hangt een fluorroze kunstwerk in huis. Dus ben jij misschien een tikkeltje rebels als je dat wel doet?

Rebel bestaat uit een houten paneel dat is beschilderd met acrylverf. In het paneel is een petrolblauw plexiglas element geplaatst en aan de voorzijde is het deels bekleed met verweerd messing en messing studs. Het kunstwerkje kan zowel staand al liggend worden opgehangen.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook