Paperclip is een wandobject met geïntegreerde ledverlichting.

Het onderwerp is zo eenvoudig als de titel doet vermoeden; een paperclip. Een alledaags voorwerp waar we doorgaans weinig aandacht aan besteden. Maar heb je er weleens bij stilgestaan hoe ingenieus dit voorwerp is?

In al zijn eenvoud heeft de paperclip het vermogen om zaken bij elkaar te bundelen, te ordenen, te organiseren. Je kunt er een rits mee repareren, een armband mee sluiten en het gebruiken als (oor)sieraad. Ook als boekenlegger doet hij het goed. Kortom; de paperclip is een voorwerp dat de boel bij elkaar houdt, maar ook een multifunctioneel voorwerp.

Omdat eenvoud, strakke belijning en orde onlosmakelijk verbonden zijn met mijn karakter en voorkeur, kan dit voorwerp niet ontbreken in mijn portfolio.

Het wandobject heeft een afmeting van 78 x 163 cm en weegt 12,3 kg. In het houten canvas is een paperclip gefreesd. Deze ligt 2 cm verzonken en wordt aangelicht met ledverlichting die op kleur en intensiteit instelbaar is met behulp van een afstandsbediening. Een zijde van de verzonken paperclip en de randen van het canvas zijn afgewerkt met essenfineer.

Het subtiele kleurgebruik van licht vergrijsd groen en blauw in combinatie met het lichte fineer zorgen voor een ingetogen basis waardoor de paperclip extra in de spotlights staat.

Let op! Wegens volledige verlijming is de ledverlichting in dit werk onvervangbaar, zodoende is het garantiebeleid van Atelier G niet van toepassing. De gemiddelde levensduur van ledverlichting is 35.000 uur. Bij 24 branduren per dag is dat 4 jaar, bij 12 branduren 8 jaar en bij 6 branduren 16 jaar. Omgevingstemperatuur en het aantal keer in- en uitschakelen van de verlichting zijn van invloed op de levensduur.

Prijs vrij werk: € 4.100

Bekijk alle kunstwerken van Atelier G / Geeske van de Molengraft.

En vergeet niet om Atelier G te volgen op social media!

instagram

linkedin

facebook