Onzijdig; een kunstwerk met zowel ‘mannelijke’ als ‘vrouwelijke’ elementen.

Genderneutraliteit is een veelbesproken onderwerp. Bepaalde eigenschappen of uiterlijke kenmerken worden toegekend aan het man of vrouw zijn. Maar is dit onderscheid altijd passend?

Mannelijk wordt geassocieerd met stoer, krachtig en robuust en dat vertaalt zich in materialen als staal, ijzer en massief hout. En veelal hoekige vormen en donkere kleuren. Terwijl vrouwelijk juist wordt geassocieerd met zacht, sierlijk en kwetsbaar wat zich laat vertalen in materialen als zacht koper, licht hout en wol aangevuld in ronde vormen en zachte kleuren.

In mijn kunstwerken zoek ik vrijwel altijd naar een onzijdige mix. Niet alleen omdat het daarmee genderneutraal wordt en ik daarmee een bredere doelgroep te pakken heb, maar vooral omdat ik zelf zo ben. Ik hou van stoere, robuuste materialen en felle kleuraccenten. Maar ook van kwetsbare materialen zoals plexiglas, licht populierenhout en pasteltinten. Ik hou van stoere en sportieve kleding, maar ook van vrouwelijke jurken. Ik werk net zo lief met een haakse slijper als met naald en draad. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In Onzijdig heb ik robuust warmegewalst staal gecombineerd met gaaf rood koper. Van elkaar gescheiden middels een oranje plexiglas strip die wordt aangelicht met dimbare ledverlichting. Die is eenvoudig te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening (bediening via app optioneel).

Het kunstwerk heeft een afmeting van 63 x 128 cm en weegt zo’n 23 kg.

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

Prijs: € 2.800

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook