Olijfje: minstens zo krachtig als haar man!

Wie kent haar niet? De stripfiguur Olijfje is iets minder bekend dan haar man, maar minstens zo krachtig. Als je het vertaalt naar hedendaagse termen is ze een ware powervrouw!

Olijfje was een flapper, een nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen in de jaren ’20 die hun haren kort knipten in een bobkapsel, naar jazz luisterden en minachtend deden over dat wat toentertijd als acceptabel en gangbaar gedrag werd gezien. Flapper-girls droegen zware make-up, korte rokken, dronken stevig, rookten, reden auto en gingen makkelijker dan gangbaar om met seks. Ze hadden iets uitdagends, brutaals en provocerends. Sociale en seksuele normen werden over het algemeen aan de laars gelapt. Tegenover mannen hadden ze een voor die tijd ongekend geëmancipeerde houding.

Het wandobject Olijfje is misschien klein (30 x 40 cm), maar net als de flapper-girls stoer en krachtig. Verschillende tinten (olijf)groen zijn grillig aangebracht met een paletmes. Ik heb gebruik gemaakt van zowel gaaf koper als verweerd koper en stoere studs aangebracht. De fluorrode plexiglas strip straalt een en al kracht uit en wordt vanaf de achterkant aangelicht met dimbare ledverlichting die eenvoudig met een afstandsbediening bedienbaar is.

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook