Cyclaam: de paarsroze kleur die haar naam te danken heeft aan de welbekende plant met een ietwat oubollig imago.

Waarschijnlijk denk je bij de plant cyclaam niet aan hip, modern of design. Ik niet in ieder geval, want dit plantje zie ik vooral voor me op de vensterbank in een bejaardentehuis. Tegelijk doet de plant me ook denken aan het liedje Sonja van Veen van Brigitte Kaandorp en roept het een glimlach op.

Als je eens goed naar de plant kijkt, zie je prachtige felgekleurde bloemen. Die kleuren zijn het uitgangspunt geweest voor het wandobject Cyclaam. Door de kleur toe te passen in een strakke vormgeving en te combineren met fluororanje plexiglas en fosforbrons verdwijnt het oubollige karakter en ontstaat er een modern designobject. Wat een transformatie!

Het wandobject Cyclaam heeft een afmeting van 20 x 50 cm en is zowel staand als liggend op te hangen.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook