De levenscyclus van een vlinder is een van de meest fascinerende transformaties in het dierenrijk. Eerst legt de vlinder eitjes waaruit rupsen komen. Deze rupsen vreten zich vol met bladgroen om voldoende energie op te bouwen voor het intensieve proces dat komen gaat. Als ze er klaar voor zijn, spinnen de rupsen een cocon waar ze zich in nestelen om een totale gedaanteverwisseling te ondergaan. Zodra de tijd rijp is, opent de cocon, ontvouwt de vlinder zijn vleugels en vliegt de wijde wereld in.

Dit adembenemende wonder van de natuur is vastgelegd in het kunstwerk Cocon.

In het witte passe-partout van geschilderd MDF zijn geel, oranje en roze gespoten verpakkingschips bevestigd op een gekleurde plexiglas plaat. Die wordt van achter aangelicht door een licht geleidende plaat voorzien van led-verlichting. Deze is dimbaar en eenvoudig met een afstandsbediening in- en uit te schakelen.

Om het kwetsbare ontpoppingproces van de vlinder te benadrukken is het kunstwerk omsloten door een vitrine van 3 mm plexiglas gemaakt door Pyrasied. De vitrine is bevestigd met subtiele messing nagels.

De afmeting van het lichtkunstwerk is 55 x 75 cm (b x h).

PRIJS VRIJ WERK: € 3.000

Naar overzicht kunstwerken.

Volg je Atelier G al op social media?

instagram

linkedin

facebook
Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G Designart van Atelier G