Schilderij Blauwe nacht 1: een oneindig diepe nachtelijke hemel

Nacht; de plek van het mysterie en onderbewustzijn. De leegte van de nacht geeft je dromen, rust en stilte. De nacht is de tijd om naar binnen te keren, tot rust te komen.

Akbal (blauwe nacht) is het derde zonneteken en in Maya het woord voor nacht/duisternis. Akbal staat voor de kracht van de duisternis, maar ook voor het onderbewustzijn in ons lichaam.

Ik herken me sterk in dit zonneteken. Mensen die dit zonneteken aan hun zijde hebben, zijn ochtendmensen, sereen, gaan hun eigen weg, zijn intelligent, oplossingsgericht en hechten sterk aan rechtvaardigheid. Keerzijde is dat ze vaak in het verleden of in de toekomst zijn met hun gedachten en zelden in het nu.

Blauwe nacht 1 bestaat uit een houten paneel van 60 x 88 x 4 cm. Op de onderste helft is een grove pasta aangebracht die is bedekt met verschillende lagen mat grijze verf. De bovenste helft van het paneel bestaat uit een zwarte hemel waarin met een paletmes ultramarijn pigmentpoeder is gestreken. Samen met de maan van verroest ijzer resulteert dit in een krachtig en sereen wandobject dat je uitnodigt om weg te dromen.

Prijs: € 1.500

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Ik maak ook werk in opdracht.

Doe ook vooral inspiratie op door Atelier G te volgen op de socials!

instagram

linkedin

facebook