1001 Nacht; een sprookje waarvan ongetwijfeld iedereen gehoord heeft. Het vertelt over een koning die door zijn vrouw bedrogen is, waarna hij haar doodt. Om wraak te nemen huwt hij dagelijks een andere vrouw en als de huwelijksnacht is verstreken, doodt hij haar. Maar één vrouw is hem te slim af. Ze vertelt hem in de huwelijksnacht een spannend verhaal, maar laat de ontknoping achterwege. De koning is daar zo nieuwsgierig naar dat hij haar de volgende ochtend niet doodt. De nacht daarop vertelt ze de ontknoping, maar begint ook en nieuw verhaal waarbij ze dezelfde tactiek toepast. Dit doet ze 1001 nachten lang. In die tijd is de koning zo van haar gaan houden dat hij haar gratie verleent en zij zijn definieve vrouw wordt.

Ondanks de gruwelijkheden die de koning begaat, is 1001 Nacht een verhaal over de liefde. En wat is er romantischer dan samen naar de sterren kijken?

Het kunstwerk 1001 Nacht heeft een formaat van 50×70 cm (bxh). Het bovenste deel is met acrylverf in een kleurverloop geschilderd dat van lichtgroen in donkerblauw overgaat. De sterren zijn van messing waarvan één felroze is geschilderd.

Het onderste deel is voorzien van messing plaatmateriaal dat licht verweerd is.

Beide delen worden van elkaar gescheiden door petrolkleurig plexiglas waarachter dimbare ledverlichting is geplaatst die eenvoudig te bedienen is middels een afstandsbediening (bediening via app is optioneel).

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

VERKOCHT

Naar overzicht kunstwerken

Volg jij Atelier G al op social media?

Onder de naam Atelier G maakt Geeske van de Molengraft uit Helmond (licht)kunstwerken. Kenmerkend aan de wandobjecten is de strakke en minimalistische uitstraling en de hoogwaardige afwerking. Licht vormt de rode draad in de kunstwerken. De ene keer letterlijk door de toepassing van ledverlichting, de andere keer in de afbeelding, dan weer door te spelen met reflectie in glanzende materialen. De unieke lichtkunst bevindt zich op het raakvlak tussen kunst en design. Atelier G / Geeske van de Molengraft maakt naast vrij werk ook kunst in opdracht. 

instagram

linkedin

facebook